O mnie

Absolwentka Gda艅skiego Uniwersytetu Medycznego.

W trakcie studi贸w praktykowa艂a na oddzia艂ach szpitalnych specjalizuj膮cych si臋 w leczeniu nadwagi i chor贸b dietozale偶nych (w szczeg贸lno艣ci cukrzycy, chor贸b zapalnych jelit i chor贸b nerek) oraz w od偶ywianiu Pacjent贸w wyniszczonych przez choroby przewlek艂e, w tym nowotwory.

W swojej pracy magisterskiej przeprowadzi艂a badania na temat stanu od偶ywienia os贸b na diecie wegetaria艅skiej oraz wega艅skiej. Zainteresowanie tematyk膮 diet ro艣linnych wykorzystuje w swojej codziennej pracy z Pacjentami. Stale poszerza swoj膮 wiedz臋 bior膮c udzia艂 w licznych szkoleniach i konferencjach naukowych oraz 艣ledz膮c najnowsze doniesienia z bran偶owych publikacji naukowych.

Od 4 lat wyk艂adowca akademicki na Wydziale Nauk o Zdrowiu WSZ w Gda艅sku, gdzie prowadzi zaj臋cia praktyczne ze Studentami kierunku Dietetyka z projektowania diet leczniczych w wybranych jednostkach chorobowych oraz z dietoprofilaktyki chor贸b dietozale偶nych i niezaka藕nych.

Cz艂onek zespo艂u w Og贸lnopolskim projekcie 鈥濸rofilaktyki obrz臋ku limfatycznego po leczeniu raka piersi鈥, gdzie odpowiada za edukacj臋 偶ywieniow膮 oraz wsparcie Pacjentek w kszta艂towaniu zdrowych zwyczaj贸w 偶ywieniowych, wspieraj膮cych proces leczenia onkologicznego.

8 lat pracowa艂a jako Dietetyk w Poradni Dietetyki Medycznej GRMED w Sopocie. Opieka nad Pacjentami zmagaj膮cym si臋 z bardzo szerokim spektrum chor贸b, dolegliwo艣ci oraz indywidualnych potrzeb 偶ywieniowych, pozwoli艂a jej zdoby膰 do艣wiadczenie, kt贸re z powodzeniem wykorzystuje we wsp贸艂pracy ze swoimi Podopiecznymi.

Zajmuje si臋 Pacjentami ze schorzeniami, takimi jak: insulinooporno艣膰, IBS, celiakia, zaburzenia lipidowe, cukrzyca, choroby tarczycy (w tym Hashimoto), choroby uk艂adu kr膮偶enia, choroba refluksowa, dna moczanowa. Specjalizuje si臋 r贸wnie偶 w dietach eliminacyjnych Pacjent贸w z alergiami oraz nietolerancjami pokarmowymi.

Do ka偶dego Pacjenta podchodzi indywidualnie, jad艂ospisy uwzgl臋dniaj膮 stan zdrowia, preferencje oraz mo偶liwo艣ci kulinarne Pacjenta. W swojej pracy stawia na szczer膮 relacj臋 z Pacjentem, budowan膮 na wzajemnym zaufaniu i wsp贸lnym zaanga偶owaniu w realizacj臋 wyznaczonych cel贸w.

Za cel postawi艂a sobie pokazanie swoim Podopiecznym, 偶e zdrowa dieta to przede wszystkim bogactwo smak贸w, r贸偶norodno艣膰 produkt贸w, dobre samopoczucie i satysfakcja z jedzenia a nie wyrzeczenia i restrykcje.


Serdecznie zapraszamy do wsp贸艂pracy!