O mnie

Absolwentka Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego.

W trakcie studiów praktykowała na oddziałach szpitalnych specjalizujących się w leczeniu nadwagi i chorób dietozależnych (w szczególności cukrzycy, chorób zapalnych jelit i chorób nerek) oraz w odżywianiu Pacjentów wyniszczonych przez choroby przewlekłe, w tym nowotwory.

W swojej pracy magisterskiej przeprowadziła badania na temat stanu odżywienia osób na diecie wegetariańskiej oraz wegańskiej. Zainteresowanie tematyką diet roślinnych wykorzystuje w swojej codziennej pracy z Pacjentami. Stale poszerza swoją wiedzę biorąc udział w licznych szkoleniach i konferencjach naukowych oraz śledząc najnowsze doniesienia z branżowych publikacji naukowych.

Od 4 lat wykładowca akademicki na Wydziale Nauk o Zdrowiu WSZ w Gdańsku, gdzie prowadzi zajęcia praktyczne ze Studentami kierunku Dietetyka z projektowania diet leczniczych w wybranych jednostkach chorobowych oraz z dietoprofilaktyki chorób dietozależnych i niezakaźnych.

Członek zespołu w Ogólnopolskim projekcie „Profilaktyki obrzęku limfatycznego po leczeniu raka piersi”, gdzie odpowiada za edukację żywieniową oraz wsparcie Pacjentek w kształtowaniu zdrowych zwyczajów żywieniowych, wspierających proces leczenia onkologicznego.

8 lat pracowała jako Dietetyk w Poradni Dietetyki Medycznej GRMED w Sopocie. Opieka nad Pacjentami zmagającym się z bardzo szerokim spektrum chorób, dolegliwości oraz indywidualnych potrzeb żywieniowych, pozwoliła jej zdobyć doświadczenie, które z powodzeniem wykorzystuje we współpracy ze swoimi Podopiecznymi.

Zajmuje się Pacjentami ze schorzeniami, takimi jak: insulinooporność, IBS, celiakia, zaburzenia lipidowe, cukrzyca, choroby tarczycy (w tym Hashimoto), choroby układu krążenia, choroba refluksowa, dna moczanowa. Specjalizuje się również w dietach eliminacyjnych Pacjentów z alergiami oraz nietolerancjami pokarmowymi.

Do każdego Pacjenta podchodzi indywidualnie, jadłospisy uwzględniają stan zdrowia, preferencje oraz możliwości kulinarne Pacjenta. W swojej pracy stawia na szczerą relację z Pacjentem, budowaną na wzajemnym zaufaniu i wspólnym zaangażowaniu w realizację wyznaczonych celów.

Za cel postawiła sobie pokazanie swoim Podopiecznym, że zdrowa dieta to przede wszystkim bogactwo smaków, różnorodność produktów, dobre samopoczucie i satysfakcja z jedzenia a nie wyrzeczenia i restrykcje.


Serdecznie zapraszamy do współpracy!